Tehnologija sve brže napreduje: Čovjek druga najpametnija vrsta na Zemlji

Posljednjih nekoliko godina tehnologija napreduje velikom brzinom. Brzo nepredovanje tehnologije za neke ljude predstavalja veliki problem.

Napredovanjem tehnologije imamo osjećaj kako ona preuzima vodstvo nad cijelim čovječanstvom i da dans bez neke tehnike ne bi mogli kvalitetno funkcionisati.

Andres Indest inače Norveški filozof kaže kako je algoritam sve savršeniji i da postaje mnogo pametniji i efikasniji od ljudske vrste, te je čovjek “druga najpametnija vrsta na planeti” Zemlji.

Grčke kompanije koje su zadužene za analizu podataka, na konferenciji gdje je bio prisutan i Indset rekao je da se “tehnologija predstavlja kao odgovor na sve, ali šta je pitanje?” na koje je ona odgovor.

POPULARNO ->  Potpuna promjena: U samo 5 minuta promijenite izgled svog doma

Andres ne smatra da je napredovanje tehnologije loše, ali isto tako misli da ima i svoje mane kada se radi o čovjeku i čovječanstvu.

Bukvalno gledano, Norveški filozof smatra da se današnji problemi mogu riješiti drevnom filozofijom, “kombinujući elemente prošlosti koji se skrivaju pred našim očima, spasavajući ih od istorije i projektujući ih u 21. vek”.

“Filozofija je oduvek bila oko nas, ali sada moramo da je učinimo praktičnom”, odgovorio je Norveški filozof na pitanje iz publike o tome zašto smatra da je filozofija neophodna modernom poslovnom svetu.

 

POPULARNO ->  Pjevačica Ivona Negovanović Cuca progovorila o sinu kojeg ima sa Šabanom Šaulićem

 

(stil.kurir/novine-online)