Efikasna dijeta: Izgubite kilograme brzo i efikasno na prirodan način

Pored toga što ćete izgubiti kilograme, uspjet ćete da ojačate svoj imunitet.

Ako ste ranije pokuavali sa raznim dijetama i one nisu uspijevale ili je bilo previše tešo izdržati taj ritam onda je ovo prava dijeta za vas.

  • Moći limuna

Ono što treba da znate na samom početku je da je limun alkalni proizvod. Ovo je važno jer većina ljudi sa prekomjernom težinom imaju kisel organizam. Da bi se održao željeni nivo PH vrijednosti, potrebno je unositi u organizam alkalnu hranu.

Kada unosit u svoj organizam više otpada nego što može vaš organizam da ukloni tad dolazi do stvaranja masnih ćelija koje skladište toksine. Iako je to važna funkcija, višak masnoće je opasan po zdravlje.

Tu je limun da riješi problem. Limun sprječava: kardiovaskularne bolesti, stvaranje kamena u bubregu, anemiju, čisti jetru, sprječava razvoj kancera, čisti crijeva, oslobađa od tijelo od toksina, čisti crijeva, sprječava glad i poboljšava imunitet.

  • Limun dijeta:
POPULARNO ->  Brzi kolač sa bananom koji će mnoge oduševiti

Prvi dan

Konzumirajte vodu sa limunom na prazan stomak. Ujutru popijte čašu vode sa limunom (oko 2 kašike limunovog soka). Uradite isto pola sata prije obroka. Jedite samo zdravu hranu.

Drugi dan:

Sve isto kao i prvi dan. Pijte vodu 30 minuta prije doručka, ručka i večere. Pijte 2 do 3 litra mineralne vode u koju ste iscijedili 6 limuna.

Treći dan

Ponovite prethodni režim, ali ovaj dan pijte vodu za vrijeme ručka. Nastavite da pijete vodu tokom celog dana.

Četvrti i peti dan

Ove dane pratite režim ishrane kao što ste radili trećeg dana. A najvažnije je ne zaboraviti dapijete toplu limunadu na prazan stomak svako jutro.

POPULARNO ->  Zdravstveni problemi koje možete prirodno riješiti sa Đumbirom

Šesti dan

Samo 2 šolje vode sa limunom. Jedan čaša ujutru na prazan stomak i jedna čaša uz ručak ili večeru. Pijte običnu vodu u toku dana.

Sedmi dan

Neka vam čaša tople limunade ostane navika za uvijek. Ovo ne samo da će smanjiti vašu težinu nego će i ojačati imunitet. Ne zaboravite da pijete puno obične vode tokom dana kako biste isprali toksine iz tijela.

 

 

 

(Kurir/novine-online)