Evo kako lijepi nokti mogu biti opasni po zdravlje

Danas su u trendu atraktivne šare na noktima, no većina djevojaka koje redovno posjećuju kozmetički salon ne znaju da manikir može biti opasan po zdravlje.

U ovako nešto je teško povjerovati, no kada čujete o čemu se zapravo radi možda odlučite i da više nikada ne odete na sređivanje noktiju.

Rizik od raka povećan je sušenjem laka pod UV lampom

Prema istraživanjima utvrđeno je da UV svetla koja se koriste za sušenje ili gel za nokte povećavaju šanse za dobijanje raka kože na rukama, no neka istraživanja svjedoče suprotno. Ako vas brine to što su vše ruke izložene UV lampi, koristite kremu za ruke 15 minuta prije nego dođete u salon. Osim toga pokušajte pronaći salon koji koristi LED svetla, što je manje rizično zračenje.

POPULARNO ->  Zelena salata ima veliki uticaj na naše zdravlje: Vrijeme je da je uvrstite u jelovnik

Kancerogene supstance mogu biti sadržane u nekim lakovima

Butilatni hidrokianisol je veoma nezgodan sastojak. Pored njega trebalo bi da obratite pažnju na ovaj toksični trio – dibutil ftalat, toluene i formaldehid, oni su sadržani u samo nekim gelovima za nokte, pa prema tome budite uvijek na oprezu i gledajte šta piše na etiketi.

Pronađite pouzdanog manikira sa iskustvom

Pronađite pouzdanog manikira, osobu sa iskustvom koji ne bi trebalo da ima loše radnike koji ne rade svoj posao kako treba.

Higijena salona veoma je bitna 

Pri biranju osobe za manikir obratite pažnju i na higijenu uslova u kojima ta osoba radi kako ne biste dobili infekciju zbog pribora koji se ne čuva na adekvatan način. A da bi u to bili sigurni, provjerite da li vaš salon čisti svoju opremu posle svake upotrebe.

POPULARNO ->  Evo koju količinu vode trebate popiti na prazan želudac da biste očistitili svoj organizam

(Telegraf \ novine-online)