Evo koju količinu vode trebate popiti na prazan želudac da biste očistitili svoj organizam

Koliko je unos vode u organizam važan za naše zdravlje svi dobro znamo. Naime, voda pročišćava i povećava sposobnost želuca da upije sve potrebne hranljive materije iz hrane.

Na osnovu tog saznanja naučnici širom svijeta su nakon mnogobrojnih istraživanja došli do zaključka da je najidealnije ujutru čim se probudimo, prije nego što bilo šta drugo obavimo da popijemo 600ml vode! Nakon čega, narednih 45 minuta ne bi trebali ni jesti ni piti, a zatim možemo doručkovati ali ponovo moramo voditi računa o tome da naredna 2 sata, nakon doručka ništa ne unosimo u svoj organizam.

U tom slučaju će voda pomoći pri eliminaciji toksina iz našeg organizma. Taj pomak se prvo primjeti na koži lica i tijela. Naime, time koža postaje svježija i čistija.

POPULARNO ->  Korisno je znati: Pedijatri savjetuju koji je najbolji i najlakši način da umirite vašu bebu

No, ukoliko se ne unese dovoljno vode u organizam, povećava se rizik od raznih bolesti i zdravstvenih tegoba, kao što su: leukemija, rak dojke i materice, kamen u bubregu, dijabetes,  astma, zatvor, glavobolja i mnoge druge.

Ali, ako vam je ipak previše da popijete 600 ml vode odmah ujutro, za početak uzmite manju količinu te je postupno povećavajte.

POPULARNO ->  REAGUJTE NA VRIJEME: Ako ste alergični na ubod ose ili pčele, dok ne dođete do ljekara evo kako si možete pomoći

(Srbija Danas \ novine-online)