Evo koju količinu vode trebate popiti na prazan želudac da biste očistitili svoj organizam

Koliko je unos vode u organizam važan za naše zdravlje svi dobro znamo. Naime, voda pročišćava i povećava sposobnost želuca da upije sve potrebne hranljive materije iz hrane.

Na osnovu tog saznanja naučnici širom svijeta su nakon mnogobrojnih istraživanja došli do zaključka da je najidealnije ujutru čim se probudimo, prije nego što bilo šta drugo obavimo da popijemo 600ml vode! Nakon čega, narednih 45 minuta ne bi trebali ni jesti ni piti, a zatim možemo doručkovati ali ponovo moramo voditi računa o tome da naredna 2 sata, nakon doručka ništa ne unosimo u svoj organizam.

U tom slučaju će voda pomoći pri eliminaciji toksina iz našeg organizma. Taj pomak se prvo primjeti na koži lica i tijela. Naime, time koža postaje svježija i čistija.

POPULARNO ->  Zelena salata ima veliki uticaj na naše zdravlje: Vrijeme je da je uvrstite u jelovnik

No, ukoliko se ne unese dovoljno vode u organizam, povećava se rizik od raznih bolesti i zdravstvenih tegoba, kao što su: leukemija, rak dojke i materice, kamen u bubregu, dijabetes,  astma, zatvor, glavobolja i mnoge druge.

Ali, ako vam je ipak previše da popijete 600 ml vode odmah ujutro, za početak uzmite manju količinu te je postupno povećavajte.

POPULARNO ->  Obalu gdje je sjedio Šaban Šaulić sada neprestano posjećuju dva bijela labuda, a mještani otkrili nepoznate detalje

(Srbija Danas \ novine-online)