Koliko znači i vrijedi Miralem Pjanić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Miralem Pjanić kao igrač od prvog dana u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je na raznim glasinama.

To je bilo kao juče, ali prošlo je već 11 godina. Sad već popularni igrač Miralem Pjanić za kojeg mnogi kažu da je ostario i da su ga se nagledali, međutim on ima tek 29. godina.

Miralem Pjanić je rođen u Zvorniku. Kao dijete koje je sklonjeno od rata, prvi put je zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Bugarske. Tada je Bugarska pobijedila sa rezultatom 2:1.

Ćirina kolebanja

Svi su se pitali koliko zaista Miralem Pjanić vrijedi i da li će biti učinkovit. Trener pod čijim je vodstvom debitirao nakon osam mjeseci peripetija hoće li dobiti bh. pasoš Ćiro Blažević dvoumio se, također, kada je Miralem u pitanju.

Djelovalo je, prema njegovom tadašnjem mišljenju, da on i Zvjezdan Misimović nikako ne mogu igrati zajedno. Ali, kao što jednom i sam Ćiro reče novinaru nekakvom: “Sine, to što ti sada znaš, ja sam davno zaboravio”, pa je besmisleno vraćati se sada na taj period.

Međutim Pjanić je zaigrao sa Misimovićem i sve oduševio. Kada neko zna da igra fudbala nije bitno sa kim igra.

POPULARNO ->  Saša Popović priznao: Nikad ne bih dozvolio kćerki da se takmiči

Miralem Pjanić poslije Hasana Salihamidžića naš je najvredniji fudbalski eksponat i jedan od dvojice najvrednijih svih vremena. Bez obzira na veličinu Safeta Sušića ili Edina Džeke, ili činjenicu da je Elvir Baljić igrao za Real Madrid…

Brzina razmišljanja

Sama činjenica da ovaj igrač nosi dres Juventusa i da tamo nije igrač trećeg ranga, već nosilac igre, čovjek oko kojeg se na sredini, a sredina je srce, vrti sve, koji najviše uvjerljivo pretrči, a u dodavanjima pogriješi svake prijestupne utakmice, valjda bi trebala biti potvrda veličine koju, čini se, tek u posljednje vrijeme počinjemo cijeniti kako mu je Robert Prosinečki tutnuo dirigentsku palicu u ruke.

POPULARNO ->  Pored ljepote ovo su tri osnovne stvari koje će vas učiniti privlačnijim

Mišljenje mnogih je da Miralema Pjanića ne cijene dovoljno, ali da će biti veliko žaljenje kada Pjanića više ne bude na zelenim terenima. Na svu sreću danas mu je 29. godina i nadamo se da će ga sreća i zdravlje još mnogo poslužiti.

Sa srećom i da potraješ, Mađioničaru.

 

 

(Avaz/novine-online)