Obalu gdje je sjedio Šaban Šaulić sada neprestano posjećuju dva bijela labuda, a mještani otkrili nepoznate detalje

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić  koji je nažalost život izgubio u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, noći je provodio na nastupima širom Balkana, a svoj mir pronašao je u jednom malom mjestu u blizini Inđije.

Bijelu kućicu odmah pored vode sagradio je još davno, a upravo ona je predstavljala njegovo utočište u trenucima kada mu je bilo potrebno da razbistri misli i vrati se prirodi.

Obalu gdje je pjevač sjedio sada stalno obilaze dva bijela labuda, a na terasi vikendice u kojoj je živio neprestano gore svijeće.

Mjesto na kojem je nekada orila pjesma sada je tiho i mirno. Put do kuće je veoma strm, ali se na kraju puta pored Dunava izdiže bijela kuća koja je sve do kobnog 17. februara bila utočište jednom od najboljih pjevača sa ovih prostora.

POPULARNO ->  Poljska dobija najdublji bazen na svijetu

“Ovde je živeo kralj. Jednostavno rečeno, otišao je najbolji. Jako sam tužan što se to dogodilo… Zajedno smo pecali godinama. Evo, tačno tamo gde su dva labuda, to je bilo njegovo mesto za pecanje. Tamo je odlazio svakog dana kada je želeo mir i u tišini je pecao. Obožavao je da peca smuđa, uživao je. S obzirom na to da je u gradu ogromna gužva, on je ovde dolazio kada je želeo da se odmori i nađe mir. Čujete samo ptice, krave i konje i to je to. Šaban nikada nije bio uobražen, uprkos tome što je bio velika zvezda. Ovde to nije pokazivao. Svi su ga voleli i poštovali. Mi pecaroši smo odlučili da mu postavimo spomen-tablu na mestu gde je voleo da peca. Baš na tom pesku ćemo je staviti, za mesec dana maksimalno, samo da se dogovorimo šta ćemo da napišemo, to će biti poslednji pozdrav od kluba pecaroša “

rekao je komšija Milovan, koji je pri tome dodao i da je u više navrata pitao Šabana kada će zajedno ponovo ići u Ameriku.

POPULARNO ->  Evo šta je JK uradila sa željom da sačuva uspomenu na majku

 

(Blic \ novine-online)