Uz ove savjete gledajte kako kilogrami padaju: Prepolovit ćete se

Prošla je sezona praznika i prejedanja. Samim tim, ako ste i vi donijeli čvrstu odluku da smršate, prva misao koja vam je prošla kroz glavu jeste fizička aktivnost.

No, da biste skinuli višak kilograma prvo što morate uraditi jeste da izaberete adekvatnu fizičku aktivnost. Pod pojmom adekvatna podrazumijeva se ona aktivnost koja prija vašem tijelu, a cilj je da ne odustajete. 

Kada je u pitanju gubljenje kilograma najefikasnije aktivnosti su trčanje, plivanje, a za one koji su van forme i šetnja može da bude odličan start.

Najbolji za mršavljenje je kardio!

Laganom šetnjom u trajanju od sat vremena započnite svoj dan, a onda nakon što podstaknete cirkulaciju, možete podići nivo aktivnosti odlaskom na plivanje. Plivanje je zapravo i najbolja fizička aktivnost jer ne zamara, ali osvježava, a uz to još i plivanjem pokrećemo bukvalno sve mišiće tijela.

POPULARNO ->  Recept: Fantastična proja kakvu do sada mnogi nisu probali

Ne forsirajte puno svoje tijelo!

Prvi savjet jeste da idete postepeno i da ne šokirate tijelo sa prejakom fizičkim aktivnošću jer će vas prva jača upala navesti da odustanete.

Pazite sa kalorijama!

Kardio trebnig je veoma efikasan u mršavljenu, no uz njega morate voditi i računa o eventualnim zamkama, kao što je broj kalorija. Ovakvim treningom troši se puno kalorija, ali podstiče i apetit, pa se samim tim može dogoditi i da pojedete više nego što je vašem organizmu potrebno.

Birajte namirnice!

Posebno vodite računa o izboru namirnica, izbjegavajte ugljene hidrate kojih najviše ima u hljebu, pecivima i žitaricama, a so svedite na minimum. Ako unosite previše soli, voda koju pijete mogla bi da se veže za so i upravo zbog toga se većina ljudi žali na nadutost.

POPULARNO ->  Efikasna dijeta: Izgubite kilograme brzo i efikasno na prirodan način

Voda, limunada, čaj

Neka se ovi napici nađu na vašoj listi napitaka, a sve ostalo izbacite ili svedite na minimun. Jedna kafa dnevno je sasvim dovoljna.

 

(Srbija Danas \ novine-online)